معجزۀ زن بودن؛ روایتِ بدیع از سرگذشت زنان افغان

12.27.2017
communications

«معجزۀ زن بودن» نام کتابی است که اخیرا از سوی مرکز معلومات افغانستان در پوهنتون کابلACKU/ABLE به تیراژ 500 نسخه،  نشر شده است.

این کتاب در 112 صفحه و چهار رنگ به قطع و صحافت  21 در 13.5 سانتی همراه با تصویرهای زیبا که متناسب به محتوای کتاب است، همزمان به زبا‌ن‌های فارسی و پشتو در دسترس علاقمندان قرار گرفته است.

نویسنده‌ی«معجزۀ زن بودن» خانم فاطمه فیضی است، این کتاب یازده قصه‌ی کوتاه انتباهی و آموزشی برای زنان را در بردارد.

معجزۀ زن بودن

دختری با کلاه پیک­دار

ت مثل تنهایی، ت مثل تلاش

چنارهای بلند قامت

از زندگی لبریز

ته ماندۀ یک روز دلگیر

من به پایان نمی­‌رسم

بیست و شش سال غمگینم!

مهتاب بامیان

نام دیگر زن قربانی است

فیروزه‌های بدخشانی

عنوان‌های یازده داستان کوتاه از سرگذشت زنان افغان است؛ زنانی به شیوه‌های گونه گون مورد آزار و خشونت خانوادگی و اجتماعی قرار گرفتند.

این کتاب، تلاشیاست تا زنان، زندگی را از زاویۀ دید خود تعبیر و تفسیر کنند و به دیگران نشان دهند.

به نظر نویسنده:« جامعه باید باور کند که زنان توانمند هستند و قدرت زیادی برای تحمل دشواری‌ها و پیدا‌کردن راه‌حل مشکلات را نیز دارند. آن‌ها به شدت فداکار، شجاع و خلاق هستند. مهر و عاطفۀ زنانه به آن‌ها این توانایی را می‌دهد تا در برابر سختی‌ها بهتر و قوی‌تر از مردان بایستند.

به باور فاطمه فیضی:« زن، انسان به دنیا می‌آید؛ اما در طول زندگی‌اش در جامعه، سرکوب، محدودیت و انکار بر او تحمیل می‌شود و از همان ابتدا به دختربچه‌ها گفته می‌‌شود که چه کارهایی خوب است و چه کارهایی بد. آنها به شنیدن «نه» عادت می‌‌کنند و این کلمه جزئی از زندگی‌‌شان می‌‌شود و آنها نیز این سرکوب و محدودیت را به نسل های بعدی خودشان منتقل می‌کنند؛ مگر این‌که این زنجیره بگسلد و زن جایگاهی را که شایسته‌اش است، بیابد.

داستان‌های این کتاب، روایت زندگی زنانی از همین جامعه است. زنانی که ممکن است در نزدیکی ما زندگی کنند، عضوی ازخانواده یا دوست و همکار ما باشند.»

در کل، این کتاب  کوششی است برای دیده‌شدن زندگی بهتر زنان و تغییر زاویۀ‌ دید نسبت به زندگی و توانایی آنان.

محل توزیع و فروش:

مرکزمعلومات افغانستان در پوهنتون کابلACKU-